# Does v1 allow the same data type to be exchanged over multiple ports?

**URL:** <https://forum.opencyphal.org/t/does-v1-allow-the-same-data-type-to-be-exchanged-over-multiple-ports/439>\
**Category:** Development & Maintenance\
**Created:** [April 12, 2019, 5:26am UTC](https://forum.opencyphal.org/t/does-v1-allow-the-same-data-type-to-be-exchanged-over-multiple-ports/439 "2019-04-12T05:26:09Z")\
**Posts on this page:** 1\
**Showing post:** 2

<div class="post-metadata">

**Author:** ![pavel.kirienko](https://forum.opencyphal.org/user_avatar/forum.opencyphal.org/pavel.kirienko/32/9_2.png) [@pavel.kirienko](https://forum.opencyphal.org/u/pavel.kirienko)\
**Post date:** [April 12, 2019, 8:02am UTC](https://forum.opencyphal.org/t/does-v1-allow-the-same-data-type-to-be-exchanged-over-multiple-ports/439/2 "2019-04-12T08:02:04Z")

</div>

It is specified in section 2.1.2.1:

> A data type can be used with an arbitrary number of different port identifiers assigned on a per-application basis, but not more than one fixed port identifier.

Not sure if the phrase “assigned on a per-application basis” is clear enough; suggestions are welcome.

EDIT: also it was discussed here: [Data type compatibility assurance](https://forum.opencyphal.org/t/data-type-compatibility-assurance/196)

---

_[View the full topic](https://forum.opencyphal.org/t/does-v1-allow-the-same-data-type-to-be-exchanged-over-multiple-ports/439)._
